Ένα συγκλονιστικό σκίτσο για μια συγκλονιστική πράξη αυτοθυσίας: Η καναδέζα σκιτσογράφος Πία Γκουέρα έφτιαξε ένα σκίτσο για τον ήρωα Άαρον Φάις, του βοηθού γυμναστή στο λύκειο του Πάρκλαντ της Φλόριντα που έπεσε νεκρός όταν δέχτηκε εκείνος τις σφαίρες που ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ έριχνε κατά των μαθητών του.

Η Γκουέρα ένιωσε βαθιά συγκίνηση από την πράξη αυτού του ηρωικού ανθρώπου, πατέρα ενός μικρού παιδιού. «Δεν συμβαίνει συχνά να σου έρχεται μια εικόνα στο μυαλό και να νιώθεις ένα κόμπο στο λαιμό», είπε αργότερα η ίδια στην Ουάσιγκτον Ποστ. «Επρεπε να βγάλω αυτή την εικόνα στο χαρτί πριν την θολώσει ο χρόνος».

Έτσι, δημοσίευσε το σκίτσο της στο Twitter. Του έδωσε τον τίτλο «Η υποδοχή ενός ήρωα». Σε αυτό, ένα μικρό κορίτσι δίνει το χέρι της στον Άαρον Φάις. «Ελάτε Μίστερ Φάις», του λέει. «Όλοι εμείς εδώ ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε!»

Πίσω από το κορίτσι στέκεται ένα ολόκληρο πλήθος από μαθητές και μερικούς ενήλικες, κοιτώντας με ορθάνοιχτα μάτια τον Φάις. Δείχνουν όλα σοβαρά και αθώα. Δύο από τα παιδιά χαιρετάνε. Το πλήθος, λέει η Γκουέρα, δείχνει τα παιδιά και τους μεγάλους που έχουν σκοτωθεί σε πολύνεκρες επιθέσεις σε σχολεία.

Το σκίτσο της Γκουέρα διαδόθηκε αστραπιαία στο Twitter, με 18.290 κοινοποιήσεις ως το πρωί της Τρίτης...