Zημία ύψους ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων είχε η United Airlines μετά το απίστευτο περιστατικό της βίαιης απομάκρυνσης επιβάτη από αεροσκάφος της που έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των social media. 

Ads

Το πρωτοφανές περιστατικό που προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του Λευκού Οίκου προκάλεσε τη βουτιά της μετοχής της εταιρείας. 

Υπενθυμίζεται ότι άτομα της ασφάλειας της εταιρείας απομάκρυναν με τη βία, σέρνοντας στους διαδρόμους και χτυπώντας έναν γιατρό που αρνήθηκε να κατέβει από την υπεράριθμη πτήση για να πετάξει προσωπικό της εταιρείας. O άντρας από την Κίνα δήλωσε ότι είναι γιατρός πρέπει να επιστρέψει στους ασθενείς του και έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις που δεν μπορούν να αναβληθούν, ωστόσο, η ασφάλεια προχώρησε στη βίαιη απομάκρυνσή του. 

Αρχικά η εταιρεία δικαιολόγησε το προσωπικό της λέγοντας ότι ο επιβάτης αρνήθηκε να κατέβει, ωστόσο, μετά το σάλο που προκλήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος ζήτησε δυο φορές συγγνώμη για το περιστατικό και χαρακτήρισε την υπόθεση τρομακτική. Αρνήθηκε πάντως να παραιτηθεί ανακοινώνοντας ότι η εταιρεία πλέον δεν θα χρησιμοποιεί αστυνομικούς για να απομακρύνει επιβάτες από υπεράριθμες πτήσεις. 

Ο Μουνιόζ δήλωσε στο δίκτυο ABC News ότι το πρόβλημα ήταν «μια αστοχία του συστήματος» που απέτρεψε τους υπαλλήλους από το να χρησιμοποιήσουν την «κοινή λογική» στην περίπτωση αυτή. 

Ads

Η υπόθεση έχει απασχολήσει και τον Λευκό Οίκο, με τον Σον Σπάισερ να αναφέρει πως είναι σίγουρο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είδε το σχετικό βίντεο. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που θα δει το βίντεο και δεν θα ενοχληθεί από το πώς συμπεριφέρονται σε έναν άλλο άνθρωπο», δήλωσε στους δημοσιογράφους. Αντιδράσεις προκλήθηκαν και στην Κίνα, που κάλεσε σε μποϊκοτάζ της εταιρείας. 

Ο δικηγόρος του Κινέζου γιατρού εξέδωσε μια ανακοίνωση μέσω της οποίας ευχαριστεί τον κόσμο για τη συμπαράσταση και το ενδιαφέρον που έδειξε για την κατάσταση της υγείας του πελάτη του Ντέιβιντ Τάο ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Σικάγο.