Έλληνες αναρχικοί πολεμούν τζιχαντιστές στο δυτικό Κουρδιστάν, στην αυτόνομη Ροζάβα.

Ads

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», αναρχικοί από όλες τις χώρες του κόσμου καταφτάνουν στην Ροζάβα για να εκπαιδευτούν δίπλα στους Κούρδους αντάρτες και να πολεμήσουν τον ISIS.

Ανάμεσά τους και Έλληνες αναρχικοί. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα η δραστηριότητά τους στην περιοχή είναι έντονη και εκφράζεται κυρίως από τον Επαναστατικό Σύνδεσμο Διεθνιστικής Αλληλεγγύης (RUIS), που ιδρύθηκε από Έλληνες αναρχικούς.  

Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφίες μαχητών που κρατούν πολεμικά όπλα και φορούν στολές παραλλαγής και κουκούλες, έχοντας φόντο τοίχο που γράφει στα ελληνικά: «Από τη Ροζάβα μέχρι την Αθήνα, τα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα θα ματώσετε για να τα πάρετε. Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Ads

Διαβάστε επίσης: 

image

Στο βίντεο ένας άντρας που αυτοσυστήνεται ως Έλληνας αναρχικός αναφέρει ότι έχει πάει στην Ροζάβα για δει από κοντά ένα από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα εφαρμογής της αυτονομίας και να πολεμήσει ενάντια στον φασισμό. 

Οι μετακινήσεις Ελλήνων στη Ροζάβα έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των αρμόδιων υπηρεσιών ασφαλείας. «Το παρακολουθούμε με ψυχραιμία. Γνωρίζουμε το φαινόμενο και προσπαθούμε να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα γι’ αυτό», λέει αρμόδια πηγή στον «Ελεύθερο Τύπο».