Ο άλλοτε πανίσχυρος κινηματογραφικός παραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταιν, που κατηγορείται από δεκάδες γυναίκες για σεξουαλική επίθεση, παρουσιάστηκε σήμερα στο αστυνομικό τμήμα, όπου και απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του. 

Ads

Δεκάδες τηλεοπτικές κάμερες περίμεναν τον 66χρονο Γουάινσταιν στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος. Εκεί καταγράφηκαν τα στοιχεία του, πήραν φωτογραφία και δακτυλικά αποτυπώματα, πριν ο Αμερικανός μεγιστάνας μεταφερθεί στο δικαστήριο που βρίσκεται κοντά στο αστυνομικό τμήμα για να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή.

Κατόπιν ο Γουάινσταιν, αφέθηκε ελεύθερος, πληρώνοντας εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Υποχρεώθηκε να φορέσει ηλεκτρονικό βραχιολάκι και να παραδώσει το διαβατήριό του στο πλαίσιο του διακανονισμού που έγινε μεταξύ των δικηγόρων του και του εισαγγελέα. 

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταιν αρνείται όλα όσα του αποδίδονται. Υπενθυμίζεται ότι περισσότερες από εκατό ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων η Αντζελίνα Τζολί, η Γκούινεθ Πάλτροου και η Ροόυζ ΜακΓκόουαν, καθώς και πρώην συνεργάτιδές του έχουν κατηγορήσει τον Γουάινσταιν για σεξουαλική επίθεση ή και βιασμό.