Επιβατικό τρένο στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 200 επιβάτες εκτροχιάστηκε το βράδυ της Τρίτης (ώρα ΗΠΑ) στη βόρεια Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50. Κάποιοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ads

Η αμαξοστοιχία 188 εκτελούσε δρομολόγιο από την Ουάσινγκτον προς τη Νέα Υόρκη. Σε αυτήν επέβαιναν 238 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος. Κατά τον εκτροχιασμό του τρένου ανατράπηκαν βαγόνια κατά μήκος του ποταμού Ντέλαγουερ. Οι αρχές προς το παρόν δηλώνουν ότι δεν ξέρουν τις προκάλεσε το δυστύχημα. 

Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφεια Μάικλ Νούτερ επιβεβαίωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν. «Είναι το απόλυτο καταστροφικό χάος» δήλωσε ο Νούτερ. «Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου κάτι παρόμοιο» τόνισε ακόμη και συμπλήρωσε: «Δεν γνωρίζουμε γιατί συνέβη αυτό». 

image

Ads

image

image

image

Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσαν πως περισσότεροι από 50 άνθρωποι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής και πως έξι από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

image

Η εταιρεία σιδηροδρόμων Amtrak δεν έχει δώσει καμία πληροφορία για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα. Ανακοίνωσε πως οι υπηρεσίες της Amtrak ανεστάλησαν σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και στη Φιλαδέλφεια.

image

image

image

Επικαλούμενο το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), το CNN μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια. Την ώρα του δυστυχήματος ο καιρός ήταν καλός.

image

image

image