Η Αιγυπτιακή Δικαιοσύνη έθεσε εκτός νόμου την ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, τις Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ και την ενέταξε στον κατάλογο των «τρομοκρατικών οργανώσεων».

Ads

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ οργάνωσαν τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο να υποστηρίξουν την εκτός νόμου Μουσουλμανική Αδελφότητα και πραγματοποίησαν μία βομβιστική επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν 33 στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας στην Χερσόνησο του Σινά τον Οκτώβριο του 2014.

«Απορρίπτουμε την απόφαση του αιγυπτιακού δικαστηρίου σε βάρος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ. Πρόκειται για μία πολιτική, επικίνδυνη απόφαση που εξυπηρετεί μόνο τους Ζιονιστές κατακτητές» επισήμανε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι.

Οι αιγυπτιακές αρχές υποστηρίζουν διακινούνται παράνομα όπλα από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο, τα οποία καταλήγουν σε οργανώσεις που μάχονται με στόχο να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Κάιρου.

Ads

Μετά την απόφαση πηγές της Χαμάς κατέστησαν σαφές ότι η οργάνωση δεν αποδέχεται πλέον το Κάιρο ως διαμεσολαβητή ανάμεσα στην ίδια και το Ισραήλ.