Καζάνι που βράζει θυμίζει πλέον η Λωρίδα της Γάζας, καθώς σήμερα Παρασκευή Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στον συνοριακό φράχτη ανατολικά της Πόλης της Γάζας και κοντά στην Χαν Γιουνίς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 30.

Ads

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άνοιξαν πυρ Ισραηλινοί σκοπευτές από θέσεις κατά μήκος του φράχτη περίπου 400 μέτρα μακριά από το σημείο της διαδήλωσης αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ.

Κατά τον ισραηλινό στρατό, οι Παλαιστίνιοι έφτασαν σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου από τον συνοριακό φράχτη και οι στρατιώτες «πυροβόλησαν κατά των υποκινητών για να σταματήσουν την προέλασή τους και να διαλύσουν τους ταραξίες».

Την ίδια στιγμή ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγε έκανε λόγο για την έναρξη νέας Ιντιφάντα κατά του Ισραήλ. «Σήμερα είναι Παρασκευή, αυτή είναι ημέρα οργής. Είναι η ημέρα που θα σηματοδοτεί την έναρξη νέας Ιντιφάντα σε ολόκληρη τη γη της Παλαιστίνης. Δίνουμε την ψυχή και το αίμα μας για την Ιερουσαλήμ. Η Γάζα είναι απόλυτα έτοιμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χανίγε.

Ads