Eλεγχόμενη έκρηξη πραγματοποίησε η τουρκική αστυνομία σε ένα σακίδιο που εντοπίστηκε στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης το Σάββατο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ώρες αφού η αμερικανική πρεσβεία προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες σχετικά με «αξιόπιστες απειλές» σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

Ads

Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στην πλατεία, ενώ ένα μέλος της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της αστυνομίας άνοιγε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με σακίδιο ή τσάντα. Οι πυροτεχνουργοί κατόπιν πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη ανατινάζοντάς το, με αποτέλεσμα να ακουστεί ένας ισχυρός κρότος στην πλατεία.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Νωρίτερα, προειδοποίηση για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια απεύθυναν οι ΗΠΑ προς τους πολίτες τους που ζουν η σκέφτονται να επισκεφθούν την Τουρκία.

Ads

«Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Τουρκία ενημερώνει τους Αμερικανούς πολίτες ότι υπάρχουν αξιόπιστες απειλές για επιθέσεις εναντίον τουριστικών περιοχών, κυρίως σε πλατείες και προκυμαίες στην Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια», ανέφερε συγκεκριμένα η πρεσβεία σε έκτακτο μήνυμα που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της και απέστειλε ηλεκτρονικά στους πολίτες της στην Τουρκία.

«Παράκληση να βρίσκεστε στη μέγιστη επιφυλακή, αν είστε κοντά σε αυτές τις περιοχές», σημειωνόταν στο μήνυμα.

Χθες βράδυ, το Ισραήλ εξέδωσε παρόμοιο μήνυμα προς τους πολίτες του που βρίσκονται αυτή την περίοδο στην Τουρκία, προτρέποντάς τους να εγκαταλείψουν τη χώρα, λόγω του άμεσου κινδύνου επιθέσεων.