Έκρηξη σημειώθηκε στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι από παγιδευμένο φάκελο. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε. 

Ads

Τραυματίας φέρεται να είναι μια διοικητική υπάλληλος, η οποία άνοιξε την παγιδευμένη επιστολή. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών, οι οποίες εκκένωσαν το χώρο. Νωρίτερα μεταδόθηκαν πληροφορίες που έκαναν λόγο και για έναν νεκρό, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν. 

Για δειλή πράξη βίας έκανε λόγο η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, από τη Φρανκφούρτη, όπου βρίσκεται, σχετικά με την έκρηξη στα γραφεία του οργανισμού στο Παρίσι.

«Πληροφορήθηκα για την έκρηξη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό ενός μέλους του προσωπικού μας. Βρίσκομαι σε επαφή με το γραφείο και εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου εκεί. Καταδικάζω τη δειλή πράξη βίας και βεβαιώνω εκ νέου τη βούλησή μας να συνεχίσουμε, στο πλαίσιο της εντολής που έχουμε λάβει στην τρέχουσα θητεία. Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού και την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού μας», σημείωσε.

Ads

«Επίθεση» χαρακτήρισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την έκρηξη που σημειώθηκε στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι.