Η πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει καταφύγει ο Τζούλιαν Ασάνζ του έκοψε το ίντερνετ μετά τις νέες αποκαλύψεις των WikiLeaks για τις ομιλίες της Χίλαριο Κλίντον στη Goldman Sachs.

Ads

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο ιστότοπος αποκαλύψεων αναφέρει: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το Εκουαδόρ (ο Ισημερινός) απέκοψε την πρόσβαση του Ασάνζ στο διαδίκτυο το Σάββατο, στις 5:00 μ.μ. ώρα Γκρίνουιτς (8:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), σε μικρό χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση (από τον ιστότοπο) των ομιλιών της Κλίντον στη Goldman Sachs».

Στη δήλωση που έγινε στο Twitter χθες, το WikiLeaks πρόσθεσε ότι «Έχουμε ενεργοποιήσει τα αναγκαία εναλλακτικά σχέδια».

Η κυβέρνηση του Ισημερινού δεν έκανε δηλώσεις για το θέμα, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας είπε ότι ο Ασάνζ παραμένει υπό την προστασία της κυβέρνησής του. «Οι συνθήκες που οδήγησαν στην παροχή ασύλου παραμένουν», είπε ο Γκιγιόμ Λονγκ χθες.

Ads

Ο Ασάνζ έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου του δόθηκε άσυλο, από τον Ιούνιο του 2012, αφότου ένα βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε την απέλασή του στη Σουηδία για να αντιμετωπίσει μια δίκη με κατηγορίες σεξουαλικών εγκλημάτων εναντίον δύο γυναικών που υποστήριζαν τον ιστότοπο τον οποίο ίδρυσε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη δημοσιότητα ομιλίες που έδωσε η Κλίντον επί πληρωμή για τη Goldman Sachs

Οι αποκαλύψεις που έκοψαν τη γραμμή

Ο ιστότοπος WikiLeaks δημοσιοποίησε το Σάββατο τις ηχογραφήσεις τριών ομιλιών που είχε δώσει επί πληρωμή η Χίλαρι Κλίντον για την τράπεζα Goldman Sachs, ρίχνοντας φως στις σχέσεις της υποψήφιας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών με τους κύριους παίκτες της Wall Street.

 Το επιτελείο της Κλίντον δεν αμφισβήτησε την αυθεντικότητα των εγγράφων που υπέκλεψαν τα WikiLeaks από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Τζον Ποντέστα.

Κατηγόρησε, ωστόσο, τη ρωσική κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνη για τις διαρροές αυτές- άποψη την οποία συμμερίζεται η αμερικανική κυβέρνηση- και τα WikiLeaks ότι βοηθούν τον αντίπαλο της Κλίντον, Ντόναλντ Τραμπ, στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Το ύφος των ομιλιών αυτών δείχνει τις απόψεις της Κλίντον για τις ρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, τις σχέσεις της με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και για τα αρνητικά αποτελέσματα προηγούμενων διαρροών του WikiLeaks σχετικά με την αμερικανική εξωτερική πολιτική.