Ξαφνικό πολιτικό θρίλερ για τις Ηνωμένες Πολιτείες και… ολόκληρο τον πλανήτη βγάζει δημοσκόπηση του Reuters σύμφωνα με την οποία Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ δίνουν πλέον μάχη στήθος με στήθος στην κούρσα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Ads

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos η διαφορά ανάμεσα στον αμφιλεγόμενο, και σταθερά ακραίο, «εκλεκτό» των Ρεπουμπλικανών και την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος έχει πέσει μόλις στη 1 μονάδα.

Συγκεκριμένα, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει ποσοστό 41% και ο Ντόναλντ Τραμπ 40% ενώ το 18% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Η νέα δημοσκόπηση, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, δείχνει σκηνικό ανατροπής καθώς στην αντίστοιχη μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας η Χίλαρι Κλίντον είχε προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Τραμπ.

Ads

Το Reuters επισημαίνει ότι η ανατροπή αυτή έρχεται μετά την αποχώρηση από την εκλογική κούρσα, την περασμένη εβδομάδα, των δύο άλλων υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τεντ Κρουζ και Ρζον Κάσιτς – αποχώρηση, η οποία άφησε ως μοναδικό διεκδικητή του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos γίνεται online, σταθερά κάθε εβδομάδα, σε δείγμα 1.289 ψηφοφόρων και έχει περιθώριο λάθους της τάξης του 3%.