Εκκλησιαστικοί ηγέτες ανακοίνωσαν πως έκλεισαν σήμερα τον Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ, κάτι που γίνεται πάρα πολύ σπάνια, διαμαρτυρόμενοι εναντίον του Ισραήλ. 

Ads

Επί της ουσίας διαμαρτύρονται εναντίον των νέων φορολογικών μέτρων που επιβάλει το Ισραήλ καθώς κι ενός νόμου που αφορά την απαλλοτρίωση ακινήτων. Κάνουν επιπλέον λόγο για «συστηματική και άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον των χριστιανών στους Άγιους Τόπους» .

Ο ναός έκλεισε γύρω στο μεσημέρι και δεν έγινε σαφές για πόσο διάστημα θα παραμείνει κλειστός. Ο Ναός της Αναστάσεως ή Ναός του Παναγίου Τάφου, καθώς βρίσκεται σύμφωνα με την παράδοση στο σημείο όπου ετάφη ο Χριστός, θεωρείται ο ιερότερος τόπος του χριστιανισμού και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι τον επισκέπτονται κάθε χρόνο για να προσκυνήσουν.

Αργότερα σήμερα, επιτροπή της ισραηλινής κυβέρνησης πρόκειται να εξετάσει ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στο κράτος να απαλλοτριώσει ακίνητα στην Ιερουσαλήμ τα οποία έχουν πωληθεί τα τελευταία χρόνια από εκκλησίες σε ιδιωτικές εταιρείες ακινήτων.

Ads

Οι Ισραηλινοί υπογραμμίζουν πως στόχος του νομοσχεδίου είναι να προστατευθούν μισθωτές κατοικιών από το ενδεχόμενο οι ιδιωτικές εταιρείες να μην παρατείνουν τις μισθώσεις τους. Οι εκκλησίες, που είναι ιδιοκτήτες πολλών ακινήτων στην πόλη, λένε πως ένας τέτοιος νόμος θα τις δυσκολέψει να βρίσκουν αγοραστές για τα ακίνητά τους.