Από «φυσικά αίτια» πέθανε ο τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ, όπως έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα.

Ads

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Τζορτζ Μάικλ, που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις 25 Δεκεμβρίου στο Όξφορντσάιρ, σε ηλικία 53 ετών, «πέθανε από φυσικά αίτια και η έρευνα για το θάνατο του  τελείωσε». Ο σύντροφός του Φάντι Φαουάζ είχε βρει νεκρό τον τραγουδιστή στο κρέβατι του όταν έφτασε εκεί το πρωί για να τον ξυπνήσει.

Ο Ντάρεν Σάλτερ, υπεύθυνος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της κομητείας Οξφορντσάιρ του δυτικού Λονδίνου, έκανε λόγο για διεσταλμένη καρδιομυοπάθεια μαζί με μυοκαρδίτιδα, δηλαδή μια εξασθένιση του καρδιακού μυ, και μια ηπατική στεάτωση, που μεταφράζεται σε συσσώρευση λίπους στα κύτταρα του ήπατος. Ο θάνατός του επήλθε από «διατατική μυοκαρδιοπάθεια με μυοκαρδίτιδα και λιπώδες ήπαρ».

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής έρευνας προκάλεσαν και το ξέσπασμα του συντρόφου του Τζορτζ Μάικλ, Φαντί Φαουάζ, ο οποίος είχε γίνει αποδέκτης πολλών επικριτικών σχολίων.

Ads

Στη σύντομη ανάρτησή του, ο Fawaz έστειλε στον… αγύριστο όλους όσους «ψιθύριζαν» το τελευταίο διάστημα και έγραψε ότι πλέον «η αλήθεια έλαμψε». Το ιατροδικαστικό πόρισμα, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αναφέρει ότι ο τραγουδιστής πέθανε από «φυσικά αίτια». Εξέφρασε δε, την ελπίδα ότι μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος τα αρνητικά σχόλια και οι «επιθέσεις» εναντίον του θα σταματήσουν.