Με ένα συγκλονιστικό σποτ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούν σε βοήθεια και ενίσχυση του έργου τους στην Λωρίδα της Γάζας καθώς υπάρχουν τρομακτικές ελλείψεις στην παροχή ιατρικής βοήθειας, τόσο σε επίπεδο ιατροφαρμακευτικού υλικού όσο και σε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Ads

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διευκρινίζουν, επίσης, και τους λόγους για τους οποίους δεν δέχονται φάρμακα ή άλλες δωρεές σε είδος: «Για να είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε στις επείγουσες κρίσεις αποτελεσματικά, από τα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα χρησιμοποιούμε προσυσκευασμένα κιτ με ιατροφαρμακευτικό υλικό. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τα αποστέλλουμε άμεσα σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη προκύψει ανάγκη. Παράλληλα, διασφαλίζουμε ότι θα παραδοθούν σε άριστη κατάσταση και μάλιστα με αρκετά χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με το κόστος που απαιτείται για τη διαχείριση της συλλογής φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης».

H δωρεά μπορεί να κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό:

Μέσω τράπεζας: Alpha Bank: IBAN GR87 0140 1040 1040 0278 6014 374
Μέσω internet (https://support.msf.gr/gaza)
Μέσω σταθερού τηλεφώνου ΟΤΕ : 901 11 153 153 (€3,69 / κλήση, ΟΤΕ Γραμμή βοήθειας : 801 11 16 500)
Πληροφορίες 210 5 200 500, www.msf.gr

Ads

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εργάζονται στη Γάζα για περισσότερα από 10 χρόνια, παρέχοντας ιατρικές, χειρουργικές και ψυχολογικές υπηρεσίες. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν ως αποτέλεσμα της έκκλησης αυτής θα διατεθούν σε όλα τα υπάρχοντα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι με 50 ευρώ οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αγοράζουν ιατρικά κιτ με τα οποία προσφέρουν ιατρική φροντίδα σε 70 ασθενείς για τρεις μήνες. Τα κιτ περιέχουν τα απαραίτητα φάρμακα κι εξοπλισμό προκειμένου το προσωπικό της οργάνωσης να διασφαλίσει την παροχή ιατρικής φροντίδας, ανεξάρτητα από την πρόσβαση ή όχι σε ιατρικές δομές.