Δεν σταματά να ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Τεμπίν στις νότιες Φιλιππίνες η οποία προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες. Τα τελευταία στοιχεία της αστυνομίας κάνουν λόγο για 36 νεκρούς, τα πτώματα των οποίων ανασύρθηκαν από τον ποταμό Σαλόγκ στο νησί Μιντανάο -απ’όπου και προέρχονται τα θύματα σύμφωνα με τις αρχές- ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό στους 133. Δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι.

Ads

«Ακόμα προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε τις αναφορές για ένα χωριό που θάφτηκε κάτω από τη λάσπη, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης», δήλωσε ο Ράιαν Κάμπους, αξιωματούχος στην πόλη Τουμπόντ.

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 20 αγνοούμενοι σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν κι άλλοι περισσότεροι από 20 αγνοούνται μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα, σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Νταβάο.

Ads

Η αναφερόμενη πόλη, είναι γενέτειρα του προέδρου της χώρας, Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Η φωτιά ξέσπασε στο εμπορικό κέντρο (NCCC Mall) στο χωριό Μα-α, την ώρα που οι καταναλωτές έκαναν τις αγορές τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας Μαρία Τερέζα Γκασπάν.

Η πυρκαγιά άρχισε από κατάστημα επίπλων στον τρίτο όροφο και γρήγορα επεκτάθηκε στον επόμενο όροφο του εμπορικού κέντρου.