Εκατομμύρια Τούρκοι μετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης σε όλη τη χώρα για την συμπλήρωση ενός χρόνου από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι βασικές συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Ads

Στην Άγκυρα μια «πλημμύρα» ανθρώπων περιμένανε τον Ταγίπ Ερντογάν να εκφωνήσει ομιλία ενώπιον του κοινοβουλίου. Ακριβώς την ώρα που οι πραξικοπηματίες βομβάρδισαν την Εθνοσυνέλευση.
Η γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη που πέρυσι είχαν εμφανιστεί τα πρώτα τανκς και διαδραματίστηκαν μάχες, πλέον έχει μετονομαστεί σε γέφυρα «Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου» και έκλεισε για τις εκδηλώσεις του καθεστώτος.

Ακόμα και με απειλές φυλάκισης  το καθεστώς Ερντογάν επέβαλε στους δημόσιους λειτουργούς την συμμετοχή τους στους εορτασμού για την 1η επέτειο από την απόπειρα του «πραξικοπήματος».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας μάλιστα, έδωσε εντολή, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, όλοι οι Νομάρχες της χώρας αλλά και όλο το προσωπικό που εργάζεται για το υπουργείο να συμμετέχουν υποχρεωτικά στις επετειακές εκδηλώσεις.

]