Ακόμη μια ημέρα φρίκης στη Γάζα, με συνεχείς βομβαρδισμούς από τα ισραηλινή αεροπλάνα και άρματα μάχης. Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 24 ώρες και πλέον οι νεκροί από την έναρξη της χερσαίας επιχείρήσης ξεπερνούν τους 1.200. Μεταξύ άλλων το Ισραήλ χτύπησε το μοναδικό εργοστάσιο που δίνει ηλεκτρικό ρεύμα στη Γάζα. 24ωρη κατάπαυση του πυρός κήρυξε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, την οποία ωστόσο απέρριψε η Χαμάς «μέχρι το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις». Στο Κάιρο αναμένεται να μεταβεί παλαιστινιακή αντιπροσωπεία για συζήτηση επί της «τροποποιημένης» αιγυπτιακής πρότασης.

Ads

 
Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) κήρυξε ανθρωπιστική εκεχειρία 24 ωρών την οποία απέρριψε λίγο αργότερα η Χαμάς. Χαρακτήρισε την πρόταση της PLO «λάθος κίνηση» και υποστήριξε ότι δεν μπορεί να κηρύξει εκεχειρία «όσο το Ισραήλ σκοτώνει τα παιδιά μας».
 
«Εάν επιτευχθεί διεθνής δέσμευση σε μία ισραηλινή συμφωνία για κατάπαυση πυρός, τότε θα το σκεφτούμε» επισήμανε ο Σαμί Αμπού Ζούχρι, λίγο πριν εκπρόσωποι των παλαιστινιακών οργανώσεων Φατάχ, Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ ταξιδέψουν στο Κάιρο για να συζητήσουν πάνω σε μια αιγυπτιακή πρόταση εκεχειρίας.
 
Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των βομβαρδισμών σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη Γάζα σε περισσότερους από 1.200. Από την πλευρά του Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 53 στρατιώτες – οι δέκα την Τρίτη – και δύο ισραηλινοί πολίτες, καθώς και ένας Ταϊλανδός.
 
Από το πρωί, ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ την τελευταία μισή ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αεροπορικές επιδρομές έχουν ενταθεί. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οκτώ άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν επλήγη ο προσφυγικός καταυλισμός Τζαμπάλια.


Βίντεο από επίθεση δημοσιοποίησε ο ισραηλινός στρατός
 

Βίντεο του BBC από καταστροφή κτιρίου στη Γάζα 
 

Νωρίτερα την Τρίτη, το εργοστάσιο ηλεκτρισμού της Γάζας έπαψε να λειτουργεί, όταν δέχθηκε πλήγμα στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής. Παράλληλα, επλήγησαν ένα λιμάνι, ένας προσφυγικός καταυλισμός, τέσσερα τεμένη και το σπίτι ηγέτη της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι μέσα στα τζαμιά κρύβονταν όπλα. Στο μεταξύ, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι το ένα πέμπτο των κατοίκων της Γάζας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Διαβάστε επίσης:
Ισπανοί καλλιτέχνες καταγγέλλουν το Ισραήλ για γενοκτονία των Παλαιστινίων

Ads