Η αστυνομία της Νέας Υόρκης προχώρησε σε συλλήψεις περίπου 500 διαδηλωτών που συμμετείχαν σε πορεία του κινήματος Occupy Wall Street το απόγευμα του Σαββάτου στην Νέα Υόρκη. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι οι διαδηλωτές “παρεμπόδιζαν” την κυκλοφορία. 

Ads

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν όταν ένα μεγάλο μπλοκ διαδηλωτών πέρασε την γέφυρα του Μανχάταν. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περίμεναν το μπλοκ των διαδηλωτών και προχώρησαν στις εκατοντάδες συλλήψεις με την αιτιολογία ότι οι διαδηλωτές κατέβηκαν στο οδόστρωμα παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Reuters ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν καθώς οι διαδηλωτές “αγνόησαν τις επανηλλειμένες προειδοποιήσεις” να παραμείνουν στο πεζοδρόμιο.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι η αστυνομία συμφώνησε να συνοδεύσει την πορεία στην γέφυρα του Μανχάταν, αλλά ξαφνικά έφτασαν ισχυρές συνάμεις που τους περικύκλωσαν και ξεκίνησαν τις συλλήψεις.

Ads

“Δεν ήταν μια διαδήλωση κατά της αστυνομίας. Ήταν μια διαδήλωση του 99% των πολιτών κατά του 1% που διαθέτει δυσανάλογη εξουσία”, είπε ένας εκ των διαδηλωτών.  “Δεν είμαστε αναρχκοί. Δεν είμαστε χούλιγκανς. Είμαι 48 ετών. Το 1% ελέγχει το 50% του πλούτου των ΗΠΑ“, είπε ένας άλλος.

Το κίνημα “Occupy Wall Street” είναι ένα ετερόκλητο κίνημα που διαμαρτύρεται κατά της ανισότητας στην κοινωνία και της απληστίας των πλουσίων. Υποστηρίζει ότι εκφράζει το 99% των πολιτών.

Η συμβολική “κατάληψη” της Wall Street ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου. Από τότε εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει στο Πάρκο Ζουκότι, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Wall Street.