Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Εμάνουελ Μακρόν επικοινώνησαν τηλεφωνικά για τις εξελίξεις αναφορικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ads

Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του για την στρατιωτική επιχείρησή που ξεκίνησε η Ρωσία τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο πρόεδρος Πούτιν ενημέρωσε τον Μακρόν και στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που ζητήθηκε από την γαλλική πλευρά, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του Μακρόν, είχαν μία σοβαρή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην Ουκρανία».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε -σχετικά μετην επικοινωνία- ότι ζήτησε από τον Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, να βάλει τέλος στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί τηλεφωνική συνομιλία του Γάλλου προέδρου με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Επιπλέον, ο Μακρόν είπε στον Πούτιν, λίγο πριν εισέλθει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., ότι οι ενέργειές του οδήγησαν στην επιβολή « μαζικών κυρώσεων», σύμφωνα με το Ελιζέ.