Μια 17χρονη μουσουλμάνα που απήχθη έξω από τέμενος στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, δολοφονήθηκε και η σορός της βρέθηκε πεταμένη σε μια λίμνη.

Ads

Η αστυνομία έχει συλλάβει για το έγκλημα αυτό έναν άνδρα ύποπτο για τη δολοφονία της κοπέλας που λεγόταν Νάμπρα Χουσείν. 

Η επίθεση σημειώθηκε την Κυριακή. Η Νάμπρα είχε πάει στο τέμενος μαζί με τις φίλες της για να προσευχηθούν για το Ραμαζάνι. Κατόπιν πήγαν να δειπνήσουν. 

Γυρνώντας στο σπίτι τους ένας 22χρονος οδηγός βγήκε από το όχημά του και επιτέθηκε σε κοπέλες με ρόπαλο. Οι φίλες της κατάφεραν να ξεφύγουν. Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη της Νάμπρα χάθηκαν. Οι άλλες κοπέλες κατήγγειλαν την εξαφάνισή της στην αστυνομία. 

Ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό της και τελικά το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας που φαίνεται ότι ανήκει στην 17χρονη βρέθηκε στη λίμνη του Στέρλινγκ. Θα πραγματοποιηθεί αυτοψία για να επιβεβαιωθεί η ακριβής αιτία θανάτου.

Ads

Στην διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό της οι αρχές σταμάτησαν έναν οδηγό ο οποίος «οδηγούσε ύποπτα στην περιοχή» και τον συνέλαβαν. Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο άνδρας αυτός είναι ο 22χρονος Ντάργουιν Μαρτίνες Τόρες.

Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία εις βάρος του Τόρες και οι αρχές δεν αποκλείουν να πρόκειται για έγκλημα μίσους. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. 

Ο αριθμός των επιθέσεων εις βάρος μουσουλμάνων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 57% το 2016 φθάνοντας στις 2.213, από 1.409 που ήταν το 2015, ανέφερε σε έκθεσή του τον περασμένο μήνα το Συμβούλιο Αμερικανο – Ισλαμικών Σχέσεων.