Γνωρίζαμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ζαΐχ Μπολσονάρο βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλο και ένα από τα πράγματα που τους ενώνουν, μεταξύ άλλων, φέρεται να είναι η αγάπη τους για την πρόκληση.

Ads

Η συνάντησή τους σήμερα στην Οσάκα, στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20), επιβεβαίωσε σίγουρα την εντύπωση ότι τα πάνε εξαιρετικά καλά μεταξύ τους.

«Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος», είπε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, συγχαίροντας γι΄ άλλη μια φορά τον πρώην αλεξιπτωτιστή για «μία από τις μεγαλύτερες εκλογικές νίκες στον κόσμο». «Είναι πολύ καλός, είναι αληθινά αγαπητός από τον βραζιλιάνικο λαό», πρόσθεσε χωρίς υπεκφυγές.

«Είμαι ένας από τους μεγάλους θαυμαστές σας από πολύ καιρό τώρα, ακόμη και πριν από την εκλογή σας», απάντησε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, επαναφέροντας ένα θέμα που είχε αναπτύξει εκτενώς κατά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο τον Μάρτιο.

Ads

«Υποστηρίζω τον Τραμπ, υποστηρίζω τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζω την επανεκλογή σας», συνέχισε.

Όμως ήταν με ένα tweet, το εργαλείο που προτιμούν οι δύο άνδρες, με το οποίο ο Βραζιλιάνος πρόεδρος συνόψισε με τον καλύτερο τρόπο την εγγύτητά τους: μια απλή φωτογραφία, με τις γροθιές υψωμένες, πλατιά χαμόγελα. Και κάτι περιγελαστικό στο βλέμμα.

image