Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε επισήμως σήμερα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2017 τις βαριές οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία το καλοκαίρι του 2014 για τη φερόμενη εμπλοκή της στην ουκρανική σύγκρουση, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ads

Οι κυρώσεις, η ισχύς των οποίων έληγε στα τέλη Ιουλίου, αφορούν κυρίως τις τράπεζες και τις ρωσικές πετρελαϊκές και αμυντικές επιχειρήσεις και έπληξαν σιβαρά την οικονομία της χώρας αυτής, που κήρυξε με τη σειρά της εμπάργκο στις εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων από την ΕΕ.

«Αφού εκτίμησε την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, το Συμβούλιο αποφάσισε να ανανεώσει τις κυρώσεις για άλλους έξι μήνες, έως την 31η Ιανουαρίου 2017», ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφερόμενο στην ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ.

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Παράλογη και κοντόφθαλμη η απόφαση της ΕΕ

Ads

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε σήμερα ως «παράλογη» και «κοντόφθαλμη»την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρατείνει για έξι μήνες τις οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλει στη Μόσχα εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.

Η παράταση αυτών των «αθέμιτων» κυρώσεων καταδεικνύει πως «οι Βρυξέλλες συνεχίζουν την κοντόφθαλμη πολιτική τους», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Θεωρούμε παράλογο να συνδέονται αυτά τα μέτρα επιβολής διακρίσεων εναντίον της Ρωσίας, η οποία δεν παίρνει μέρος στην εσωτερική ουκρανική σύγκρουση, με τον σεβασμό των συμφωνιών του Μινσκ», υπογραμμίζει.