Τέσσερα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν από τις ρωσικές αρχές για «βανδαλισμό», έβαψαν το σοβιετικό αστέρι του ουρανοξύστη Κοτελνιτσέσκαγια στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας. Ένας από τους τέσσερις ανέβηκε μάλιστα στην κορυφή του μνημείου κρατώντας την ουκρανική σημαία.

Ads

Το σοβιετικό αστέρι που βρίσκεται στην κορυφή του ουρανοξύστη Κοτελνιτσέσκαγια, ο οποίος χρονολογείται από την εποχή που επικεφαλής της Σοβιετικής Ένωσης ήταν ο Ιωσήφ Στάλιν. Το κτίριο απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του αρμόδιου ρωσικού υπουργείου, Ρόμαν Κιλκέγιεφ, έκανε λόγο για «εγκληματίες». Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Και οι τέσσερις βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης έως και τρία χρόνια.

Για το περιστατικό ρωτήθηκε και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο. «Συγχαίρω αυτούς τους Ουκρανούς», δήλωσε χαμογελώντας, σημειώνοντας πως είναι ευχάριστο, την παραμονή της εορτής της σημαίας στην Ουκρανία, η κορυφή ενός κτηρίου στη Μόσχα να βάφεται στα εθνικά ουκρανικά χρώματα.

Ads