Η Shaimaa Ahmed, ευρύτερα γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Shyma, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης για «υποκίνηση ακολασίας» μέσα από το μουσικό της βίντεο.

Ads

Η  Shyma εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας νικάμπ, ενώ όσο περίμενε την απόφαση διάβαζε το Κοράνι.
Εκτός από διετή φυλάκιση καταδικάστηκε να πληρώσει και πρόστιμο ενώ την ίδια ποινή αποφάσισε το δικαστήριο και για τον σκηνοθέτη του βίντεο. Και οι δύο μπορούν να προσφύγουν κατά της απόφασης.

Η Shyma συνελήφθη στις 18 Νοεμβρίου μετά από καταγγελίες για το βίντεο με το τραγούδι «I Have Issues» στο οποίο εμφανίζεται να τρώει προκλητικά μια μπανάνα.

Η τραγουδίστρια εμφανίζεται στο βιντεοκλίπ με τα εσώρουχα και υποδύεται μια δασκάλα ενώπιον μιας τάξης γεμάτης με νεαρούς άντρες- μαθητές. Στον πίνακα πίσω της αναγράφεται η φράση «Class #69».

Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «I Have Issues» όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησε αίσθηση αλλά και αντιδράσεις στα social media της συντηρητικής Αιγύπτου και έφτασε να γίνει θέμα αντιπαράθεσης μέχρι και σε τηλεοπτικά σόου.

Ads

Ως αποτέλεσμα οι αρχές στο Κάιρο διέταξαν την σύλληψή της 25χρονης τραγουδίστριας, η οποία αρχικά τέθηκε υπό κράτηση για 4 ημέρες.

Επίσης της απαγορεύθηκε να τραγουδήσει ξανά ενώ λέγεται πως και η δισκογραφική της αναγκάστηκε να διακόψει την συνεργασία. Πάντως η τραγουδίστρια ζήτησε συγγνώμη και πριν την απόφαση είπε πως δεν είχε σκοπό να προκαλέσει ή να προσβάλλει κανέναν.