Η Gem Diamonds ανακάλυψε δύο διαμάντια μεγαλύτερα των 100 καρατιών σε ορυχείο στο Λεσότο, στο νότιο τμήμα της Αφρικής. Τα ευρήματα φέρνουν την ταλαιπωρημένη εταιρία λίγο πιο κοντά στο τέλος μιας… ξηρασίας μεγάλων πετρωμάτων.

Ads

Η Gem βρήκε ένα διαμάντι 104,73 καρατιών και ένα άλλο κίτρινο διαμάντι 151,52 καρατιών στο ορυχείο Letseng, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Τα διαμάντια του πρώτου τύπου, όπως εκείνο των 104,73 καρατιών, περιέχουν πολύ λίγα ή και καθόλου άτομα αζώτου και είναι οι πιο ακριβές πέτρες, μεταδίδει το Bloomberg.

Μέχρι στιγμής, η Gem είχε αναφέρει μόνο μία μεγάλη ανακάλυψη φέτος, αφότου ανακάλυψε ένα διαμάντι 114 καρατιών τον Απρίλιο.

Το ορυχείο Letseng είναι γνωστό για το μέγεθος και για την ποιότητα των πετρών του, με μέση τιμή πώλησης περίπου στα 2.000 δολάρια το καράτι, την υψηλότερη στην αγορά.

Ads

image

Ωστόσο η εταιρία έχει πληγεί τώρα τελευταία από την έλλειψη μεγάλων ευρημάτων, καθώς ανακάλυψε μόλις πέντε πέτρες πέρυσι, μεγαλύτερες των 100 καρατιών, δηλαδή λιγότερες από τις μισές απ’ ότι βρήκε το 2015.

Πηγή: euro2day