Ένας Τούρκος διαδηλωτής έχασε την Τετάρτη τη ζωή του έπειτα από τραυματισμό που υπέστη στο κεφάλι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων δυο ομάδων με την αστυνομία. Νεκρός έπεσε κι ένας αστυνομικός εν ώρα υπηρεσίας από καρδιακή προσβολή ενδεχομένως από την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο. Εκτεταμένα επεισόδια στην Τουρκία, στο περιθώριο των διαδηλώσεων για τον άδικο χαμό του 15χρονου Μπερκίν.

Ads

 
Σε σχετική ανακοίνωση της νομαρχίας Κωνσταντινούπολης αναφέρεται ότι περίπου στις 22.30 τη νύχτα σημειώθηκε στην περιοχή Κουλακσίζ στο Πέρα ένοπλη συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων κατά την οποία σκοτώθηκε από σφαίρα ο Μπουράκ Καραμάνογλου, 22 ετών, και τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα τα οποία δεν διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο.

Διαβάστε επίσης:
Επεισόδια στις διαδηλώσεις μετά την κηδεία του 15χρονου Μπερκίν

 

«Υπήρχαν δύο ομάδες που επιτίθενται στις αστυνομικές αρχές και ένας νεαρός υπέστη τραυματισμό στο κεφάλι… και έχασε τη ζωή του» δήλωσε ο Αζίζ Μπαμπουσκού, επαρχιακός επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.


 
Παράλληλα, ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του στην πόλη Τούντζελι εν ώρα υπηρεσίας από καρδιακή προσβολή. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν το καρδιακό επεισόδιο οφείλεται στην εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων που έκανε η αστυνομία.
 
Χθες η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει πλήθος χιλιάδων διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι της Άγκυρας, με αφορμή το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στην Κωνσταντινούπολη, όταν χτυπήθηκε από δακρυγόνο.
 
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης για την κηδεία του νεαρού ακτιβιστή. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν άσκησε κριτική στους διαδηλωτές οι οποίοι κατήλθαν στους δρόμους όλης της χώρας λέγοντας ότι «το να προσπαθεί κανείς να βάλει φωτιά στους δρόμους 18 ημέρες πριν από εκλογές δεν είναι δημοκρατική στάση».