Δύο πρώην συνεργάτες του Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως και ο διευθυντής του μεγαλύτερου ομίλου τηλεπικοινωνιών του Ισραήλ, βρίσκονται μεταξύ των ατόμων που συνελήφθησαν πρόσφατα στο πλαίσιο μιας νέας υπόθεσης διαφθοράς γύρω από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ads

Η νέα αυτή υπόθεση διαφθοράς γίνεται γνωστή μια εβδομάδα μετά τα συμπεράσματα της ισραηλινής αστυνομίας, η οποία εισηγήθηκε την απαγγελία κατηγοριών στον Νετανιάχου για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση της εμπιστοσύνης σε δύο άλλες υποθέσεις.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η αστυνομία δεν έχει μέχρι στιγμής επικαλεστεί δημοσίως το όνομα του Νετανιάχου σε σχέση με τη νέα αυτή υπόθεση διαφθοράς. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, αυτός και η σύζυγός του Σάρα θα ανακριθούν στο μέλλον.

Οι έρευνες αφορούν τις υποψίες ότι έγιναν χάρες στον διευθυντή του ομίλου τηλεπικοινωνιών Bezeq, με αντάλλαγμα ευνοϊκή κάλυψη της δράσης του πρωθυπουργού από τον Walla, έναν από τους πιο σημαντικούς ιστοτόπους πληροφόρησης, στον οποίο είναι επίσης επικεφαλής ο διευθυντής του Bezeq, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Ads

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει την Κυριακή την σύλληψη 7 ατόμων, αλλά δεν είχε αποκαλύψει τα ονόματά τους, τα οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται ο Νιρ Χεφέτζ, ο οποίος ήταν εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, όπως και ο Σλόμο Φιλμπέρ, που είχε διοριστεί από τον Νετανιάχου στη θέση του γενικού διευθυντή του υπουργείου Επικοινωνιών όταν ο Νετανιάχου είχε το χαρτοφυλάκιο αυτό από το 2015 ως το 2017.

Ο Σαούλ Ελοβίτς, διευθυντής του Bezeq, του παρόχου δορυφορικής τηλεόρασης Yes και του Walla, συνελήφθη επίσης όπως και η σύζυγός του Ίρις, ο γιος του Ορ και δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Bezeq.

Η προφυλάκιση των πέντε εκ των συλληφθέντων παρατάθηκε ως την Πέμπτη και των άλλων δύο ως την Τετάρτη, διευκρίνισε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.