Στη θανάτωση ενός 17χρονου αρσενικού γορίλα προχώρησαν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου στο Σινσινάτι των ΗΠΑ, καθώς ένα τετράχρονο αγόρι έπεσε υπό άγνωστες συνθήκες στον περιφραγμένο χώρο και η ζωή του, όπως έκριναν οι υπεύθυνοι, βρισκόταν σε κίνδυνο.

Ads

Ο γορίλας, βάρους 180 κιλών, πλησίασε το αγόρι και για περίπου δέκα λεπτά το περιεργαζόταν στα νερά της τάφρου. Οι υπεύθυνοι κρίνοντας πως το αγόρι κινδύνευε πυροβόλησαν και σκότωσαν τον γορίλα.

Όπως εξήγησαν δεν επέλεξαν τα αναισθητικά βέλη καθώς αυτά δεν θα είχαν άμεση επίδραση και η αντίδραση του γορίλα θα ήτα απρόβλεπτη. Στην ίδια τάφρο βρίσκονταν και δύο θηλυκοί γορίλες, αλλά δεν πλησίασαν το αγόρι.

«Λάβαμε μια σκληρή απόφαση, αλλά τη σωστή, για να σωθεί η ζωή του αγοριού. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ άσχημα», ανέφερε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, υπογραμμίζοντας ότι «το αγόρι δεν δέχτηκε επίθεση αλλά σίγουρα βρισκόταν σε κίνδυνο».

Σημειώνεται πως όλοι στον ζωολογικό κήπο είναι συντετριμμένοι καθώς πρόκειται για ένα είδος που κινδυνεύει με αφανισμό. Ο Χαράμπε είχε γεννηθεί υπό αιχμαλωσία στο Τέξας και μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι το 2014, όπου οι υπεύθυνοι ήλπιζαν ότι μπορούν να τον εντάξουν σε πρόγραμμα αναπαραγωγής. «Αυτή είναι μία τεράστια απώλεια για την οικογένεια του ζωολογικού κήπου και των πληθυσμό των γοριλών» επισήμανε.

Ads