Δολοφονική απόπειρα κατά Σελαχατίν Ντεμιρτάς, καταγγέλλει το αριστερό φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, Πάροτι, η τουρκική αστυνομία το απορρίπτει.

Ads

Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας Σελαχατίν Ντεμιρτάς είναι σώος, μετά την επίθεση που δέχθηκε το θωρακισμένο αυτοκίνητό του, όπως ανακοίνωσε το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών.

Μία σφαίρα χτύπησε το πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου στην πόλη του Ντιγιάρμπακιρ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κόμματος. «Ο θάνατος είναι εντολή του Θεού», έγραψε ο Ντεμιρτάς στον λογαριασμό του στο Twitter έπειτα από την απόπειρα εναντίον του.

Η τουρκική αστυνομία απορρίπτει πως το αυτοκίνητο του Σελαχετίν Ντεμιρτάς, αρχηγού του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, έγινε στόχος ένοπλης επίθεσης στο Ντιγιάρμπακιρ. 

Ads

Η αστυνομία του Ντιγιάρμπακιρ ανέφερε στη συνέχεια πως δεν βρέθηκαν ίχνη πυροβολισμού.

«Δεν ανιχνεύθηκαν στην ανάλυση κατάλοιπα πυροβολισμού», ανέφερε η ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας σχετικά με το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η εκτίμηση είναι ότι η ζημιά προκλήθηκε από χτύπημα με σκληρό αντικείμενο. Δεν υπήρξε επίθεση στον ίδιο ή το όχημά του», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Ντεμιρτάς είχε πει στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat ότι είδαν τη σφαίρα όταν βγήκαν από το αυτοκίνητο, όμως η αστυνομία πήρε το αυτοκίνητο και δεν βρέθηκε ο κάλυκας της σφαίρας.