Την οριστική απαλλαγή του Τζορτζ Ζίμερμαν για την κατηγορία του ρατσιστικού εγκλήματος ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές δικαστικές αρχές των ΗΠΑ. Ο Ζίμερμαν, που εκτελούσε βάρδια εθελοντή φύλακα της γειτονιάς, στο Σάνφορντ της Φλόριντα, είχε σκοτώσει στις 26 Φεβρουαρίου 2012 τον άοπλο νεαρό μαύρο Τρέιβον Μάρτιν, ο οποίος είχε βγει από το σπίτι του για να αγοράσει καραμέλες, πυροβολώντας τον στην πλάτη.

Ads

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως ο θάνατος του Τρέιβον Μάρτιν υπήρξε μία «συγκλονιστική τραγωδία», αλλά η ομοσπονδιακή δικαστική έρευνα «δεν κατέληξε σε επαρκή στοιχεία για την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του Τζορτζ Ζίμερμαν για παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων».

Διαβάστε επίσης: 

«Εάν μία πλήρης ομοσπονδιακή δικαστική έρευνα έφθασε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για άσκηση δίωξης για έγκλημα μίσους, ο πρόωρος θάνατος του νεαρού απαιτεί να συνεχίσουμε τον διάλογο και να μην φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις εντάσεις που ο θάνατος αυτός φέρνει στην επιφάνεια» δηλώνει στην ανακοίνωσή του ο Έρικ Χόλντερ. 

Ads