Κύμα οργισμένων διαδηλώσεων σημειώθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη μέρα σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ με εκατοντάδες χιλιάδες  διαδηλωτές να εκφράζουν την οργή τους για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ads

Στη Μινεάπολη, οδηγός ημιρυμουλκούμενου οχήματος κινήθηκε μέσα σε πλήθος διαδηλωτών στον κλειστό διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 35 West, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ο οδηγός του φορτηγού κατέβηκε από το όχημα και υπέστη ξυλοδαρμό από διαδηλωτές, σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους συμμετέχοντες σε διαδήλωση εναντίον της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού μπροστά στον Λευκό Οίκο, καθώς ξέσπασαν επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Ουάσινγκτον.

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε μπροστά στην επίσημη κατοικία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πλακάτ και βάζοντας φωτιές, παρότι στην αμερικανική πρωτεύουσα έχει τεθεί σε εφαρμογή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατ’ εντολή της δημάρχου Μιούριελ Μπάουζερ.

Ads

image

image

image

image

image

Σύμφωνα με τη New York Times, την Παρασκευή και ενώ χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Λευκό Οίκο φωνάζοντας συνθήματα κατά του Αμερικανού Προέδρου, οι μυστικές υπηρεσίες αποφάσισαν να μεταφέρουν τον Τραμπ, τη Μελάνια και τον γιο τους Μπάρον στο υπόγειο καταφύγιο το οποίο χρησιμοποιείται όταν γίνονται τρομοκρατικές επιθέσεις.
Εκεί, έμειναν για κάποια ώρα και εν συνεχεία ξαναπήγαν στα πάνω πατώματα του Λευκού Οίκου.

Τέλος, νέο περιστατικό τυφλής βίας της αστυνομίας ήρθε στο φως στη Μινεάπολη, με δημοσιογράφο και το τηλεοπτικό συνεργείο της Deutsche Welle να δέχονται πυροβολισμούς με πλαστικές σφαίρες. Μάλιστα, λίγο πιο δίπλα, ένα άλλο συνεργείο δέχτηκε απειλές από την αστυνομία ότι θα συλληφθεί αν δεν απομακρυνθεί από το σημείο.