Να απορρίψει τις κατηγορίες δολοφονίας εναντίον του, για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ζήτησε από έναν δικαστή ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης, Ντέρεκ Σόβιν.

Ads

Σύμφωνα με το CNN, σε δικαστικά έγγραφα την Παρασκευή ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Σόβιν ανέφερε ότι δεν υπάρχει πιθανή αιτία για την υποστήριξη κατηγοριών για δολοφονία δεύτερου βαθμού, δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού.

Από την άλλη, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η δολοφονία του Φλόιντ ήταν τόσο σκληρή ώστε απαιτούνται αυστηρότερες ποινές από τις ήδη υπάρχουσες, εάν ο Σόβιν και οι άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι αξιωματούχοι κριθούν ένοχοι.

“Ο κ. Φλόιντ αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Παρά τις εκκλήσεις του ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ότι θα πέθαινε, καθώς και τις εκκλήσεις των αυτόπτων μαρτύρων να απομακρυνθούν από τον κ. Φλόιντ και να τον βοηθήσουν, ο κατηγορούμενος και οι συνάδελφοί του συνέχισαν να κρατούν τον κ. Φλόιντ”, έγραψαν οι εισαγγελείς.

Ads

Ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε στις 25 Μαΐου 2020, όταν ο Ντέρεκ Σόβιν γονάτισε στο λαιμό του και τον κράτησε στο έδαφος για σχεδόν οκτώ λεπτά. Τρεις άλλοι πρώην αξιωματικοί κατηγορούνται για συνενοχή και υπονόμευση δολοφονίας δεύτερου βαθμού, ενώ και οι τέσσερις αστυνομικοί απολύθηκαν.

Η δολοφονία του Φλόιντ πυροδότησε μαζικές διαμαρτυρίες ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βαρβαρότητα σε όλο τον κόσμο.