Ένα γυμνό άγαλμα του Ντόναλντ Τραμπ, σε φυσικό μέγεθος θα… δημοπρατηθεί και τα έσοδα από την πώληση θα δοθούν σε οργάνωση που στηρίζει τους πρόσφυγες! 

Ads

Ο οίκος δημοπρασιών Julien’s Auctions ανακοίνωσε ότι το άγαλμα αναμένεται να πωληθεί έναντι 10.000 – 20.000 δολαρίων στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες.

Το άγαλμα είναι ένα από τα πέντε συνολικά που έκαναν αιφνιδίως την εμφάνισή τους σε δημόσιους χώρους στη Νέα Υόρκη και άλλες τέσσερις πόλεις των ΗΠΑ, μέσα στον Αύγουστου. Οι τοπικές αρχές τα κατέσχεσαν κι έμεινε μόνο αυτό του Λος Άντζελες το οποίο και δημοπρατείται. 

image

Ads

Είναι εντελώς κιτς και σατιρικά αφού ο Τραμπ εμφανίζεται γυμνός με τεράστια κοιλιά και χωρίς γεννητικά όργανα, ενώ το άγαλμα φέρει μια ρεκλάμα που αναφέρει: «The Emperor has no balls» (σ.σ. ο Αυτοκράτορας δεν έχει… μπαλάκια). 

image

Τα αγάλματα προκάλεσαν το ενδιαφέρον του κοινού, κυρίως των αντί – Τραμπ ψηφοφόρων που έσπευδαν να φωτογραφηθούν μαζί του κι ανέβαζαν τις φωτογραφίες στα social media με διάφορα σχόλια για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων. 

Το καλύτερο στοιχείο της δημοπρασίας του αγάλματος πάντως είναι ότι τα έσοδα θα διατεθούν στο Εθνικό Φόρουμ Μετανάστευσης, οργάνωση που προασπίζεται τα δικαιώματα των μεταναστών, τους οποίους – κατά δήλωσή του – ο Τραμπ θα αρχίσει να απελαύνει από την πρώτη μέρα, αν και εφόσον, διαβεί το κατώφλι του Λευκού Οίκου.