Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπιλ ντε Μπλάζιο, προειδοποίησε σήμερα τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι θα κάνει «τα πάντα για να προστατεύσει» τους μετανάστες, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης που είχε με τον Ρεπουμπλικάνο δισεκατομμυριούχο.

Ads

Ο Μπλάζιο είπε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι επέστησε την προσοχή στοn νέο πρόεδρο των ΗΠΑ ότι «η Νέα Υόρκη όπως πολλές άλλες αμερικανικές πόλεις θα κάνει ό,τι δύναται για προστατεύσει τους κατοίκους (της) και να διασφαλίσει ότι οι οικογένειες δεν θα χωριστούν» μετά τη συνάντηση που έγινε στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί να απελάσει εκατομμύρια παράτυπους μετανάστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Τραμπ: Θα απελάσω 3 εκατ. μετανάστες και θα χτίσω τείχος με το Μεξικό [BINTEO]

«Η Νέα Υόρκη είναι Η πόλη των μεταναστών» υπογράμμισε ο ντε Μπλάζιο. Η πόλη αυτή «πέτυχε καθώς είναι ανοικτή σε όλους, οικοδομήθηκε από μετανάστες, γενιά με γενιά» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ads

«Του είπα ότι νιώθουμε ανησυχία, ότι θέλουμε να δείξουμε σε όλους του νεοϋορκέζους, περιλαμβανομένων των μουσουλμάνων, ότι είναι καλοδεχούμενοι κι ότι οι πολιτικές αποκλεισμού διαταράσσουν τις δυνατότητες (μας) να δημιουργήσουμε μια ενότητα, μια δυναμική όπου όλος ο κόσμος νιώθει το ίδιο μέλος της κοινότητας, έτοιμος να εργαστεί προκειμένου να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο, έτοιμος να εργαστεί με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου προς όφελος όλων».

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο επισήμανε εντούτοις ότι η συνάντηση που είχε με τον μεγιστάνα «ήταν ειλικρινής και καλή», ότι ο Τραμπ «αγαπάει τη Νέα Υόρκη» κι ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συνεχίζουν το διάλογο.