Οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να συνεργάζονται στενά με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για να διευθετηθούν οι διαφορές και να βελτιωθεί η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας, δήλωσε ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ads

“Θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και αυτό σημαίνει ότι θα συνομιλούμε με τους νέους πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας, για να προσπαθήσουμε να λύσουμε τις διαφορές αυτές και να επαναφέρουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας”, είπε ο Έρνεστ.

Μάλιστα, σύμφωνα με διαρροές από τον Λευκό Οίκο τονίστηκε ότι θέση των ΗΠΑ είναι να υπάρχει πολιτική ανάπτυξης και όχι λιτότητας και ότι επιθυμία είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ακόμη και αν χρειάζονται μέτρα και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, αναφορικά με την συζήτηση που έγινε για την τρομοκρατία συζητήθηκε και για την Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα για την Ρωσία και τον Πούτιν. Τέλος, αναφέρθηκε ότι ακόμη δεν υπάρχει επίσημη πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα για επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. 

Ads