Η κριτική που ασκείται στη Γερμανία για την εμμονή της στη λιτότητα είναι δικαιολογημένη, δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ομολογεί ότι η χώρα του «πρέπει να κάνει περισσότερα για την ανταγωνιστικότητά της», απορρίπτοντας ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς ότι η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε κρίση.

Ads

«Αν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης αναπτύσσονταν το ίδιο δυνατά όπως η Γερμανία αυτή τη στιγμή, δεν θα υπήρχαν προβλήματα. Η συζήτηση ότι η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε κρίση δεν εχει καμία βάση. Και η σύγκριση με αναδυόμενες χώρες οι οποίες αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται περισσότερο από εμάς, είναι εσφαλμένη. Αυτές οι χώρες πρέπει να αναπτύσσονται πιο δυνατά από ό,τι μια ανεπτυγμένη οικονομία», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στην σημερινή Berliner Morgenpost, σχολιάζοντας τις παραινέσεις που ασκούνται το τελευταίο διάστημα στο Βερολίνο για περισσότερες επενδύσεις.

Απατώντας δε στην κριτική  που δέχεται η Γερμανία για την εμμονή της στην πολιτική λιτότητας, ο υπουργός Οικονομικών της γερμανικής υπερδύναμης  παραδέχεται πως «η κριτική που μας ασκείται είναι δικαιολογημένη» και πως η Γερμανία «πρέπει να κάνει περισσότερα για την ανταγωνιστικότητά της».

Σημειώνει πάντως ότι το θέμα των επενδύσεων θα αποτελέσει κεντρικό θέμα στις συζητήσεις που θα έχουν τη Δευτέρα ο ίδιος και ο υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τους Γάλλους ομολόγους τους στο Βερολίνο και εστιάζει το ενδιαφέρον του σε επενδύσεις στον τομέα ψηφιακής και ενεργειακής ένωσης, καθώς και στον τομέα των υποδομών.

Ads