Μία γκάφα ολκής έκανε το δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας Αστανά στο Καζακστάν που διακόσμησε την πρωτεύουσα της χώρας αντί με λουλούδια, με δενδρύλλια μαριχουάνας.

Ads

Άνοιξη ακόμα και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να κάνει την πόλη πράσινη, αλλά και μαστουρωμένη…

Περπατώντας στους δρόμους του κέντρου της πόλης οι κάτοικοι της είχαν παρατηρήσει μια ασυνήθιστη μυρωδιά, η οποία ανέβλυζε από τα παρτέρια με τα καινούρια «λουλούδια». Αστυνομία, δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και πολίτες δεν άργησαν να καταλάβουν ότι δεν επρόκειτο ακριβώς για λουλούδια, αλλά για μαριχουάνα…

Κάτοικος της πόλης, από τους πρώτους που οσμίστηκε το σφάλμα δήλωσε «περπατούσα στο δρόμο όταν είδα αυτά τα χαριτωμένα φυτά. Δεν τα αναγνώρισα και σκέφτηκα τι όμορφα που είναι». Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως μόλις είδε τη «φυτεία» καταμεσής του δρόμου σκέφτηκε «πως επρόκειτο για κάποιο κόλπο της αστυνομίας ώστε να συλλάβει τους χρήστες».

Ads

Τα δενδρύλλια μαριχουάνας τα οποία είχαν φυτευτεί σε παρτέρια σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ήταν πραγματικά αμέτρητα, με την δημοτική αρχή να ξεκινά άμεσα έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Οι εικασίες είναι πολλές. Κάποιοι λένε ότι ο κηπουρός της πόλης έκανε το αντάρτικο του. Άλλοι βλέπουν σχέδιο της αστυνομίας για να συλλάβει εμπόρους και χρήστες. Εκπρόσωπος της κηπουρικής εταιρείας πάντως η οποία διατηρεί σύμβαση με τον δήμο και έχει αναλάβει όλες τις δημοτικές κηπουρικές εργασίες δήλωσε πως διερευνά και από πλευράς της την υπόθεση ώστε να εντοπίσει τον ευφάνταστο υπαίτιο.

Σε κάθε περίπτωση ο δήμος έχει ξεκινήσει έρευνα, αλλά και να ξεριζώνει τα περίφημα δεντράκια…

image

image

image

image