Ένα νέο σενάριο που αυτή τη φορά θέλει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σχεδίαζε να διαφύγει σε κάποιο ελληνικό νησί έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Ads

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Posta που αναδημοσιεύει η Hurriyet, τα πρώτα λεπτά που ενημερώθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν και η προσωπική του ασφάλεια, στο ξενοδοχείο που παραθέριζε στη Μαρμαρίδα, ότι έχει ξεκινήσει πραξικόπημα στη χώρα, έγινε προσπάθεια να καταστρωθεί σχέδιο διαφυγής του Τούρκου Πρόεδρου για την ασφάλειά του.

Μια από τις λύσεις διαφυγής που έπεσαν στο τραπέζι από συνεργάτες του Ερντογάν, ήταν αυτή της διαφυγής σε κάποιο ελληνικό νησί.

Την αποκάλυψη στο έντυπο έκανε ο διευθυντής του ξενοδοχείου, που διέμενε ο Τούρκος Πρόεδρος στη Μαρματίδα, Serkan Yazıcı. «Ο Ερντογάν έψαχνε τρόπο να φύγει, είτε με αεροπλάνο, είτε μέσω της θαλάσσιας οδού. Του προτάθηκε να πάει σε ελληνικό νησί», δήλωσε.

Ads

Μάλιστα όπως υποστήριξε η πρόταση αυτή εξόργισε τον Ερντογάν. «Τι κάνω στο ελληνικό νησί»,  φέρεται να είπε. «Σας ζητάω να με πάτε στην Κωνσταντινούπολη βρείτε τρόπο», τόνισε.