Σε πραγματικό φιάσκο εξελίχτηκε η συγκέντρωση που οργανώθηκε υπέρ του προέδρου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον.

Ads

Οι διοργανωτές, που προκαλώντας την τύχη τους (;) έδωσαν στη συγκέντρωση τον μεγαλειώδη τίτλο «Μητέρα Όλων των Συγκεντρώσεων» («Mother of All Rallies» – MOAR), περίμεναν 1 εκατ. άτομα, αλλά τελικά, το «παρών» έδωσαν μερικές εκατοντάδες, σύμφωνα δε, με εκτιμήσεις δημοσιογράφων όχι πάνω από χίλια…

Ποιός ο στόχος της συγκέντρωσης; Όπως γράφει ο Ιndependent, η προστασίας της αμερικανικής κουλτούρας και των mainstream Αμερικανών, η φωνή των οποίων πρέπει να ακούγεται.

Στην πραγματικότητα, παρόντες ήταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, όπως οι Three Percenters, οι Proud Boys (που αυτοπροσδιορίζονται ως «Δυτικοί σοβινιστές») και η American Guard (που μάχεται για τη «διατήρηση της δυτικής κουλτούρας»).

Ads

image

Και μπορεί η ιστοσελίδα της ΜΟΑR να έγραφε ότι ήταν μία ανοιχτή συγκέντρωση, στην οποία ήταν προσκεκλημένοι «όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ηλικίας ή πολιτικών πεποιθήσεων», ωστόσο πριν τη συγκέντρωση ο Πίτερ Μπόικιν, πρόεδρος της ακροδεξιάς οργάνωσης «Gays for Trump» διεμήνυσε ότι θα εκφωνούσε λόγο καταδικάζοντας «τη σαρία, τους διεμφυλικούς και την παρουσία γυναικών στις ένοπλες δυνάμεις».

image

image

Μία ομάδα ραπ, οι juggalos, που διαδήλωνε σε μικρή απόσταση, μπροστά από το Lincoln Memorial, διαμαρτυρόμενη επειδή το FBI τους κατέταξε σε λίστα με βίαιες συμμορίες, κατάφερε να προσελκύσει περισσότερο κόσμο.