Το ιατρικό τσεκάπ του Τραμπ δεν θα περιλαμβάνει ψυχιατρική εξέταση, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, την ώρα που οι επικριτές του Αμερικανού πρόεδρου εκφράζουν ανοιχτά ερωτήματα αναφορικά με τη διανοητική του υγεία. 

Ads

Σε σχετική ερώτηση, ο Χόγκαν Τζίντλεϊ, απάντησε «όχι» στη σχετική ερώτηση που του έγινε, προσθέτοντας ότι «έχει μυαλό ξυράφι». 

Ο 71χρονος Τραμπ θα εξεταστεί την Παρασκευή στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed και τα αποτελέσματα της ιατρικής του επίσκεψης θα δημοσιοποιηθούν, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο. 

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ είχε δημοσιεύσει μήνυμα του γιατρού του στο οποίο αυτός διαπίστωνε ότι «χαίρει άκρας υγείας».

Ads

Εξάλλου και ο ίδιος ο γιατρός, ο Χάρολντ Μπόρνσταϊν, είχε δημοσιεύσει στα τέλη του 2015 μια επιστολή, στην οποία ανέφερε: «αν εκλεγεί, μπορώ αναμφισβήτητα να επιβεβαιώσω ότι ο κ. Τραμπ θα είναι το άτομο με την καλύτερη κατάσταση υγείας που εξελέγη ποτέ στην προεδρία».

Τα νέα ερωτήματα για τις διανοητικές ικανότητες του Τραμπ τροφοδοτήθηκαν από το βιβλίο του Μάικλ Γουλφ «Φωτιά και Οργή» που περιγράφει μια χαώδη κατάσταση στον Λευκό Οίκο του Τραμπ. 

Ο Τραμπ έσπευσε να απαντήσει – φυσικά μέσω twitter – ότι είναι «μια πολύ σταθερή ιδιοφυΐα».