Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιαπωνία μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες εξαιτίας του καύσωνα που σαρώνει στη χώρα. Παράλληλα ενώ από 1.800 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία. Σημειώνεται ότι συνολικά από το κύμα καύσωνα έχουν χάσει τη ζωή τους 14 άνθρωποι.

Ads

Το Σάββατο, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά σε πολυάριθμες περιοχές της Ιαπωνίας και κατά τόπους έφθασε τους 39 βαθμούς Κελσίου. Όλοι οι θάνατοι αναφέρθηκαν στη δυτική Ιαπωνία, όπου οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες.

Το κύμα καύσωνα, αν και σχετικά συνηθισμένο για την εποχή, επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Πάνω από 700 άνθρωποι χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες την Πέμπτη κι εκατοντάδες άλλοι τις προηγούμενες ημέρες. Στους αριθμούς αυτούς περιλαμβάνονται μόνον όσοι παρελήφθησαν από ασθενοφόρα.

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ιαπωνίας, περίπου 3.200 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και τρεις απεβίωσαν, με το συνολικό απολογισμό να ανέρχεται σε 14 νεκρούς από την αρχή της περιόδου.

Ads

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προειδοποίησε εκ νέου για επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή σε όλες τις περιοχές της νότιας και της κεντρικής Ιαπωνίας. Προέβλεψε επίσης απότομες αλλαγές του καιρού κάνοντας λόγο για κίνδυνο σποραδικών σφοδρών καταιγίδων.