1. O ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι ρωσικές δυνάμεις έχουν εισβάλει στην Ουκρανία, ενώ ο απεσταλμένος της χώρας στον ΟΑΣΕ κατήγγειλε ότι ρωσικός τακτικός στρατός κατέλαβε την πόλη Νοβοαζόφσκ. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας από την πλευρά του διέψευσε με τον κατηγορηματικότερο τρόπο τις εν λόγω πληροφορίες. 

Ads

2. Η κρίση του ευρώ δεν πέρασε, απλώς περιμένει στη «γωνία», αναφέρει το βρετανικό περιοδικό «The Economist», σε πρωτοσέλιδο αφιέρωμά του «Η αίσθηση του ναυαγίου (πάλι)».
 
3. Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικoύ Κράτους εκτέλεσαν 250 Σύρους στρατιώτες, τους οποίους αιχμαλώτισαν όταν κατέλαβαν την αεροπορική βάση της Ράκα το σαββατοκύριακο, ενώ σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube.
 
4. Ηχητικό αρχείο είχε στο κινητό του ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, στο οποίο ακούγονται μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης 7 ημέρες μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008, να τραγουδούν ένα χλευαστικό και χυδαίο τραγούδι.
 
5. Νεκρός έπεσε ληστής κατά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στον Κολωνό. 
 
6. Τη θεσμοθέτηση ενός νέου φορολογικού συστήματος προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, ανακοινώνοντας τα πέντε μέτρα που θα λάβει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας, μεταξύ των οποίων και η διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους.
 
7. Μερικές ημέρες πριν παραδώσει την Περιφέρεια Αττικής στη Ρένα Δούρου και μπει ο Σεπτέμβρης, η διοίκηση Σγουρού ξεκίνησε νέο burst της διαφημιστικής εκστρατείας για τον τουρισμό στην Ελλάδα … το καλοκαίρι!
 
8. Δημοσιεύθηκαν οι βάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η μεγαλύτερη αύξηση (27,3%) καταγράφηκε στη σχολή Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ενώ η μεγαλύτερη μείωση (60%) στην Μουσικών Σπουδών Αθήνας.
 
9. Επιπλέον 350 εκατομμύρια ευρώ ως “αποζημίωση” θα λάβει από την κυβέρνηση η κοινοπραξία Μορέας Α.Ε., που κατασκευάζει τον κεντρικό οδικό άξονα Πελοποννήσου λόγω… μειωμένης κίνησης. 

10. Τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν δικαστικοί κύκλοι σχετικά με διάταξη που περιλαμβάνεται στις προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για το νέο Ποινικό Κώδικα, με την οποία, σύμφωνα με ορισμένους δικαστές, δίνεται αμνηστία στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.