H Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε την Δευτέρα την κατάρριψη ενός ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ads

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) στην συνέχεια επιβεβαίωσαν την κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους στον Λίβανο.

«Πύραυλος εδάφους-αέρος εκτοξεύτηκε εναντίον UAV της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο επιχειρούσε στον εναέριο χώρο του Λιβάνου. Ως αποτέλεσμα, το UAV υπέστη ζημιά και κατέπεσε στο έδαφος του Λιβάνου», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Η οργάνωση διευκρίνισε ότι μαχητές του κατέρριψαν ένα Hermes 900, ένα ισραηλινής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) που χρησιμοποιείται για κατασκοπευτικούς και επιθετικούς σκοπούς.

Στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου σημειώθηκε έξαρση των εχθροπραξιών την τελευταία εβδομάδα, με τον ισραηλινό στρατό και τη Χεζμπολάχ να πλήττουν σημεία εκτός της συνοριακής λωρίδας, όπου οι ανταλλαγές πυρών έχουν επικεντρωθεί και με αυξημένη ένταση.

Επιπλέον, νωρίτερα τη Δευτέρα η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι επιτέθηκε με «μοίρα μη επανδρωμένων αεροσκαφών» σε ισραηλινό στρατιωτικό φυλάκιο στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι εντόπισε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη να περνούν από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ και να πέφτουν στο βόρειο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν.