Τη διάλυση δύο εκ των οικονομικών του συμβουλίων, τα οποία του παρείχαν κατευθύνσεις για την οικονομική πολιτική, ανακοίνωσε ως συνήθως μέσω twitter ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Ads

Προηγήθηκε κύμα παραιτήσεων διευθυνόντων συμβούλων που συμμετείχαν σε αυτά λόγω της άρνησης του Τραμπ να καταδικάσει τους ακροδεξιούς για τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ.

«Αντί να ασκώ πιέσεις στα διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων του Συμβουλίου για τη Βιομηχανία και του Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής, τα καταργώ και τα δύο. Σας ευχαριστώ όλους!» ήταν το μήνυμα που δημοσίευσε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η απόφαση ελήφθη την ώρα που αμερικανικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενη αυτοδιάλυση του Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής. 

Ads

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του Τραμπ, τα μέλη του Φόρουμ εκτιμούν ότι «η συζήτηση σχετικά με τη συμμετοχή μας μάς απομακρύνει από την επιθυμία μας, που βασιζόταν σε καλές προθέσεις κι ήταν ειλικρινής να βοηθήσουμε κατά τα διεξαγωγή σημαντικών συζητήσεων σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της καθημερινότητας των Αμερικανών.

Συνεπώς, ο πρόεδρος και εμείς οι ίδιοι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη διάλυση αυτού του φόρουμ».