Ένα μωρό βρέθηκε νεκρό μέσα στην τουαλέτα ενός αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Τζακάρτα. Μια 37χρονη γυναίκα – η μητέρα του μωρού – συνελήφθη από την αστυνομία της Ινδονησίας για το περιστατικό. 

Ads

Η επιβάτης ήταν έγκυος και άρχισε να αιμορραγεί λίγο μετά την αναχώρηση του αεροπλάνου από το Αμπού Ντάμπι προς την Τζακάρτα. Το πλήρωμα την μετέφερε αρχικά την οικονομική θέση στην businessclass ενώ κατόπιν ο πιλότος έκανε στάση στην Μπανγκόγκ προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στη γυναίκα.

«Η γυναίκα ήταν στην οικονομική θέση αλλά την πήγαν στην business class και της έβαλαν μάσκα οξυγόνου», δήλωσε ένα μέλος του πληρώματος στο AFP. «Κατόπιν ο πιλότος ανακοίνωσε ότι θα πάμε την Μπανγκόγκ».

Η 37χρονη κατέβηκε από το αεροπλάνο, το οποίο συνέχισε το ταξίδι του προς την Ινδονησία. Εκεί εντοπίστηκε τελικά η σορός του μωρού τυλιγμένη σε πλαστική σακούλα σε ένα συρτάρι με πετσέτες στην τουαλέτα του αεροπλάνου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο AFP, ο αρχηγός της αστυνομίας του αεροδρομίου της Τζακάρτα. 

Ads

Η γυναίκα επέστρεψε αργότερα με άλλο αεροσκάφος στη Τζακάρτα, όπου και συνελήφθη. Στην ανάκριση ομολόγησε ότι το παιδί ήταν δικό της. Παραμένει άγνωστο αν το βρέφος ζούσε κατά τον τοκετό και γι’ αυτό η έρευνα συνεχίζεται. 

Η 37χρονη παραδέχθηκε ότι δεν ήθελε το παιδί, επειδή την είχε καταστήσει έγκυο ο εργοδότης της στο Αμπού Ντάμπι, όπου εργαζόταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως οικιακή βοηθός. Η γυναίκα είναι παντρεμένη στην πατρίδα της, τη δυτική Ιάβα κι έχει παιδιά.