Οστά του συγγραφέα του θρυλικού Δον Κιχώτη, Μιγκέλ Θερβάντες, περίπου 400 χρόνια μετά τον θάνατό του βρέθηκαν μέσα σε κρύπτη σε μοναστήρι στο κέντρο της Μαδρίτης. Ο τάφος περιέχει οστά του συγγραφέα και της συζύγου του. 

Ads

«Έπειτα από την ανάλυση κάθε πληροφορίας, είναι δυνατόν να θεωρήσουμε ότι ανάμεσα στα θραύσματα οστών που ανακαλύφθηκαν στο δάπεδο της κρύπτης της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας υπάρχουν ορισμένα που ανήκουν στον Μιγκέλ ντε Θερβάντες» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Φρανσίσκο Εξτεμπερία.

image

image

Ads

Εκτός από τα οστά, στην κρύπτη είχαν βρεθεί και κομμάτια ξύλου από ένα διαλυμένο φέρετρο. Σε ένα από τα κομμάτια διακρίνονται εμφανώς τα γράμματα «M» και «C», γεγονός που είχε αναπτερώσει τις ελπίδες για την εύρεση του τάφου του Θερβάντες κατά την αρχή των ερευνών. 

Ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέρδα γεννήθηκε το 1547 στην πόλη Αλκαλά δε Ενάρες, κοντά στη Μαδρίτη. Το γνωστότερο έργο του, ο «Δον Κιχώτης» εκδόθηκε σε δύο μέρη το 1605 και το 1615 και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά έργα όλων των εποχών. 

image

image

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε σε μια γειτονιά της ισπανικής πρωτεύουσας που σήμερα ονομάζεται Μπάριο δε λας Λέτρας (Συνοικία των Γραμμάτων) προς τιμή των διάσημων κατοίκων της. Εκεί ζούσαν εκτός από τον Θερβάντες, οι Λόπε ντε Βέγα, Φρανθίσκο ντε Κεβέδο και Λούις ντε Γκόνγκορα.

image

Ο Θερβάντες ενταφιάστηκε στη συνοικία αυτή, στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, τον Απρίλιο του 1616. Ωστόσο λόγω εργασιακών συντήρησης και επέκτασης του ναού και του γειτονικού μοναστηριού έως τώρα ο τάφος του δεν είχε εντοπιστεί.