Περισσότερα από 40.000 μοριακά τεστ κορονοϊού αποκαλύφθηκε ότι εμφάνισαν ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα στη Βρετανία, προκαλώντας πονογέφαλο στις αρχές στον τομέα της Υγείας. Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν τις ελευταίες έξι εβδομάδες στο εργαστήριο «Immensa Health Clinic Lab», που βρίσκεται στο Wolverhampton της κεντρικής Βρετανίας, και τα ψευδή αποτελέσματα φαίνεται να οφείλονται σε «κάποιο πρόβλημα με το διαγνωστικό κέντρο».

Ads

Η έκταση του προβλήματος αποκαλύφθηκε καθώς κάποιοι ασθενείς βρέθηκαν θετικοί όταν υποβλήθηκαν σε ράπιντ τεστ και έτσι οι Βρετανοί αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας απαγόρευσαν προσωρινά από το συγκεκριμένο εργαστήριο να πραγματοποιεί και να επεξεργάζεται τεστ για τον κορονοϊό.

«Το εργαστήριο έχει επεξεργαστεί περίπου 400.000 δείγματα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων βρέθηκε αρνητική, ωστόσο περίπου 43.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι ίσως έλαβαν ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα, κυρίως στη Νοτιοδυτική Αγγλία», ανακοίνωσε η Βρετανική Υπηρεσία Ασφαλείας Υγείας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, πρόκειται για «ένα μεμονωμένο περιστατικό, για το οποίο είναι υπεύθυνο ένα συγκεκριμένο εργαστήριο», ενώ πρόσθεσαν ότι οι άνθρωποι που έλαβαν τα λανθασμένα αποτελέσματα θα ενημερωθούν και θα τους δοθεί η συμβουλή να κάνουν εκ νέου τεστ. Στη Βρετανία διενεργούνται περίπου ένα εκατομμύρια τεστ για τον κορονοϊό την ημέρα, ενώ την τελευταία εβδομάδα καταγράφονται σχεδόν 40.000 νέα κρούσματα ημερησίως.

Ads