Οι ξένοι φοιτητές που σπουδάζουν στη Βρετανία δεν θα μπορούν να φέρνουν μέλη της οικογένειάς τους στη χώρα, σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση.

Ads

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, με τους περιορισμούς σε αυτές τις βίζες επιχειρείται ο περιορισμός της μετανάστευσης.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι φοιτητές θα μπορούν να φέρνουν μέλη της οικογένειας τους μόνο κατά τις μεταπτυχιακές σπουδές τους απαγορεύοντας έτσι να χρησιμοποιούν τη φοιτητική βίζα ως «πίσω πόρτα» για να εργαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα θα προστατεύονται τα οικονομικά οφέλη που αποφέρουν οι φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ads

Για να αποφευχθεί η κατάχρηση του συστήματος βίζας, οι φοιτητές δεν θα μπορούν να αλλάζουν τη φοιτητική βίζα σε βίζα εργασίας έως ότου να ολοκληρωθούν οι σπουδές τους.

Η κυβέρνηση επίσης θα επανεξετάσει τα κεφάλαια που πρέπει να έχουν οι φοιτητές για να αποδείξουν ότι μπορούν να φροντίσουν τους εαυτούς τους και τα εξαρτώμενα μέλη τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και να περιορίσει τα πρακτορεία που υποβοηθούν τις ακατάλληλες αιτήσεις.

Η κυβερνητική εκπαιδευτική στρατηγική στοχεύει να φιλοξενεί 600.000 διεθνείς φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο έως το 2030, για δύο συνεχόμενα χρόνια.

Περίπου 136.000 βίζες χορηγήθηκαν σε εξαρτώμενoυς φοιτητών το 2022, σημειώνοντας αύξηση από τους 16.000 το 2019 όταν οι Τόρις δεσμεύτηκαν προεκλογικά να μειώσουν τη μετανάστευση.