Ads

Υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων ψήφισε η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων, το απόγευμα της Τρίτης, παρά το μεγάλο αριθμό βουλευτών κυρίως του Συντηρητικού Κόμματος που ήταν αντίθετοι με την θεσμοθέτηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έδειξε ότι 400 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 175 κατά – διαμορφώνοντας έτσι μια πλειοψηφία 225 μελών της Βουλής των Κοινοτήτων υπέρ της νομοθέτησης του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Ανάμεσα σε όσους ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου υπολογίζεται ότι ήταν περίπου 140 «αντάρτες» βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος.

Ads

Στη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, πάντως, ο ηγέτης των Συντηρητικών και πρωθυπουργός, Ντέηβιντ Κάμερον τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι πρόκειται για «ένα σημαντικό βήμα μπροστά» που ενισχύει την κοινωνία.

Ανάλογη δήλωση έκανε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ηγέτης του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Νικ Κλεγκ, τονίζοντας ότι «θα βλέπουμε τη σημερινή ημέρα σαν ένα ορόσημο για την ισότητα στη Βρετανία».

Η σημερινή ψηφοφορία ήταν η πρώτη στη Βουλή των Κοινοτήτων, καθώς το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Βουλή των Λόρδων για να τεθεί σε ισχύ από το 2014.