Ο δήμαρχος της βραζιλιάνικης πόλης Γκουανάμπι ανέλαβε καθήκοντα την Πρωτοχρονιά και δεν άργησε να πιάσει δουλειά βγάζοντας ένα «θεόπνευστο» διάταγμα, με το οποίο παρέδωσε τα κλειδιά της πόλης… στον Θεό! Κήρυξε μάλιστα την απόφαση του αμετάκλητη και ζήτησε από τους συμπολίτες του συγγνώμη για αυτήν!

Ads

«Εγώ, ο Ζάιρο Μαγκαλιάες, διορισμένος εκ Θεού, εκλεγμένος με τη λαϊκή ψήφο για τη θητεία του 2017-20, διατάσσω την παράδοση των κλειδιών αυτού του δήμου του Γκουανάμπι στον Θεό» ανέφερε στο κείμενό του ο νέος δήμαρχος της πόλης των 85.000 κατοίκων. «Κηρύσσω ότι αυτή η πόλη ανήκει στον Θεό», πρόσθεσε ο Μαγκαλιάες, που προέρχεται από το κεντρώο Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSB), στο διάταγμα υπ. αριθμόν 1 που έδωσε στη δημοσιότητα στις 2 Ιανουαρίου.

Επίσης, ο δήμαρχος ακύρωσε «εξ ονόματος του Θεού τις συμφωνίες με κάθε άλλη θεότητα» και προειδοποίησε ότι «οι δυνάμεις που κυβερνούν τον κόσμο του σκότους θα δώσουν λόγο στον Ιησού Χριστό της Ναζαρέτ αυτοπροσώπως».

Όπως ήταν φυσικό η απόφαση προκάλεσε σάλο, με τον τοπικό εισαγγελέα να ζητάει την έναρξη μιας δικαστικής διαδικασίας για την ακύρωση του αντισυνταγματικού διατάγματος.

Ads